Business

Nove medalje za CMCA kuhare sa "Bosanskog dukata"

Kategorija: Uncategorised Objavljeno: Petak, 05 Prosinac 2014 Napisao/la Super User

Od 29. do 31. studenog, Sarajevo je bio domaćin trećeg međunarodnog kulinarskog natjecanja "Bosanski dukat" u organizaciji Udruženja gastronoma “Gastro kutak”. Uz promidžbu domaće gastro ponude kroz izlaganje proizvoda mliječne, mesne, pekarske i slastičarske industrije, na natjecateljskom dijelu manifestacije sudjelovalo je preko 100 kuhara iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunjske, Poljske, Italije i Ukrajine. Pod budnim okom međunarodnog sudačkog žirija, huhari su se natjecali u dvije kategorije, a 5 najboljih u finalu se borilo za titulu pobjednika Bosanskog kupa.

 

Uz predstavnike Udruge kuhara grada Bjelovara, SKMER-a i Udruga kuhara Istre, Hrvatsku je predstavljala udruga Hrvatski Masteršef (Croatian Master Chefs association) na čelu s predsjednikom udruge i vođom tima, Ivanom Buzolićem, te potpredsjednikom Nikšom Ivičevićem, koji su na natjecanju imali čast biti dijelom sudačkog žirija.

Natjecateljski tim činili su seniori Igor pl. Živanović i Mate Kovačević, te juniori Antonio Buzolić, Ivo Tudor, Igor Obradović, Luka glavota i Goran Vuković na čelu s Majom Mačković u ulozi mentora.

U kategoriji Vegetarijansko jelo Antonio Buzolić je osvojio prvo zlato za juniorski tim CMCA. U istoj kategoriji Igor Obradović je osvojio srebro, Goran vuković i Igor pl. Živanović broncu, a Luka Glavota i Ivo Tudor diplomu za četvrto mjesto.

U kategoriji Jelo od pastrve, Igor pl. Živanović , Goran Vuković, Luka Glavota i Igor Obradović osvojili su broncu, a Antonio Buzolić i Ivo Tudor diplome za četvrto mjesto.

U velikoj konkurenciji i pod strogim sudačkim kriterijima, tim Hrvatskog Master Šefa i ovaj je put ostvario sjajan nastup prezentiravši mudre koncepcije jela obogaćenih okusima Dalmacije, a kući se vratio s impresivnih 8 medalja i 4 diplome.

CMCA tim i ovdje je dokazao kako Hrvatska, iako malena zemlja, ima bogatu i zavidnu gastronomsku kulturu i tradiciju, a njeni kuhari bez problema mogu parirati najvećim svjetskim gastronomskim snagama.

 

 

Hitovi: 6805
CMCA.hr
Croatian Master Chefs Association
Udruga Hrvatski master šef

Vicka Butorovića 64, 21450 Hvar, Hrvatska
Tel: ++385 (0)98 1688 797
|