Business

CMCA drugi na devetom međunarodnom natjecanju u Solunu

Kategorija: Uncategorised Objavljeno: Subota, 07 Ožujak 2015 Napisao/la Super User

Od 26.2. do 1.3.2015., Thessaloniki (Solun) u Grčkoj bio je poprište glavnog kulinarskog događanja u Europi.
9th International culinary competition of southern Europe okupio je studente, amatere i profesionalne kuhare iz 26 zemalja, koji su u kuhinjama ukrstili kuhače u 37 kategorija.

Hrvatsku je uz tim SKMER-a predstavljao i tim CMCA u sastavu:
Ivan Buzolić – član međunarodnog WACS-ovog žirija
Maja Mačković – mentor
Igor plemeniti Živanović, Antonio Buzolić i Ivo Tudor – natjecatelji

 

U individualnim kategorijama, za vegetarijansko jelo je Igor plemeniti Živanović osvojio srebro, Antonio Buzolić broncu, Ivo Tudor merit, te merit za jelo od piletine koji je osvojio Antonio Buzolić.


U završnoj, krunskoj kategoriji „National team grand prix“ (popularno zvanoj „Black box“ gdje kuhari od namirnica dobivenih na licu mjesta moraju kreirati menu u 3 slijeda, ovaj put za 10 osoba), naš tim je briljirao pripremivši jela s okusom Dalmacije, a za svoj menu su zaslužili srebro.


Beskompromisnim zalaganjem za prezentaciju tradicionalnih receptura i okusa, te korištenjem savršenih tehnika obrade namirnica, naš tim se svrstao na visoko drugo mjesto u ukupnom poretku na devetom međunarodnom natjecanju u Solunu, uz zlatni Dubai te brončani Izrael.Iako malena, Hrvatska je i ovaj put pokazala da se ima čime pohvaliti. Ponovno smo dokazali da je naša gastronomija itekako vrijedna spomena, a naši kuhari u strogoj i teškoj konkurenciji i puno većih zemalja, plivaju kao ribe u vodi.

 

Ovim putem želimo i javno zahvaliti gospodinu Siniši Matković-Mikulčić i njegovoj agenciji „Sercet Hvar“ na ukazanom povjerenju i sponzorstvu, bez kojeg ova avantura ne bi bila moguća.

Hitovi: 4957
CMCA.hr
Croatian Master Chefs Association
Udruga Hrvatski master šef

Vicka Butorovića 64, 21450 Hvar, Hrvatska
Tel: ++385 (0)98 1688 797
|