Business

Zlatni hrvatski kuhari na natjecanju u Turskoj Alanyi

Kategorija: Uncategorised Objavljeno: Subota, 31 Listopad 2015 Napisao/la Super User

 

Od 23. do 26. listopada, turska Alanya bila je domaćin petog po redu kulinarskog natjecanja "Golden Ladle International Food Competition" u iskusnoj organizaciji Wold Master Chefs society. U preko 20 kategorija natjecalo se više od 2000 kuhara; od srednjih škola, fakulteta, kuhara amatera i profesionalaca, sve do onih s titulama masteršefa.

 

Hrvatsku je predstavljala udruga Hrvatski Master Šef (Croatian Master Chefs association) na čelu s predsjednikom udruge i vođom tima, Ivanom Buzolićem, koji je, uz mentoricu juniorskog tima Mariju Mačković, na natjecanju imao čast biti dijelom sudačkog žirija.

Uloga mentora mladih hrvatskih kulinarskih snaga na terenu, pripala je potpredsjedniku udruge Hrvatski Master Šef - Nikši Ivičeviću, a natjecateljski tim činili su Dejan Hristovski iz Makedonije, te Ivo Tudor Broje i Antonio Buzolić iz Hrvatske.

Ivo Tudor Broje okitio se sa tri brončane medalje za nacionalno, te za jela od piletine i ribe.

Antonio Buzolić zlatom se okitio za nacionalno jelo, broncom za desert, a za jelo od piletine osvojio je četvrto mjesto i diplomu.

Dejan Hristovski je uzeo zlato za nacionalno jelo, srebro za pizzu, te dvije bronce za jela od ribe i piletine.

U krunskoj, prestižnoj kategoriji “Team grand prix”, popularno zvanoj “Black box” gdje natjecatelji pripremaju jelo u tri slijeda od namirnica dobivenih na licu mjesta, naši mladi kuhari briljirali su inovativnošću i kreativnošću, te za svoje kreacije osvojili visoko drugo mjesto, okitivši se srebrnim medaljama.

 

U velikoj konkurenciji i pod strogim ocjenjivačkim žirijem, hrvatski tim i ovaj je put dokazao kako Hrvatska, iako malena zemlja, uistinu ima bogatu i zavidnu gastronomsku kulturu i tradiciju, a njeni kuhari bez problema mogu parirati najvećim svjetskim gastronomskim snagama, vrativši se kući s impresivnih 12 medalja, odnosno 13 priznanja.

 

 

Hitovi: 7422
CMCA.hr
Croatian Master Chefs Association
Udruga Hrvatski master šef

Vicka Butorovića 64, 21450 Hvar, Hrvatska
Tel: ++385 (0)98 1688 797
|