Business

CMCA tim briljirao na natjecanju u Turskoj

Kategorija: Frontpage objave Objavljeno: Nedjelja, 06 Travanj 2014 Napisao/la Super User

 

Od 23. do 27. listopada, Alanya u Turskoj bila je domaćin četvrtog po redu kulinarskog natjecanja "Golden Ladle National Food Competition". Pod iskusnom palicom organizacije Wold Master Chefs society, ovo je natjecanje po prvi put izašlo iz okvira nacionalnog, te preraslo u međunarodno natjecanje kuhara.

U preko 20 kategorija natjecalo se više od 1000 kuhara; od srednjih škola, fakulteta, kuhara amatera i profesionalaca, sve do onih s titulama masteršefa.

Hrvatsku je predstavljala udruga Hrvatski Masteršef (Croatian Master Chefs association) na čelu s predsjednikom udruge i vođom tima, Ivanom Buzolićem, koji je na natjecanju imao čast biti dijelom sudačkog žirija.

U ulozi mentora mladih hrvatskih kulinarskih snaga okušala se Maja Mačković, a natjecateljski tim činili su Igor Obradović, Ivo Tudor i Antonio Buzolić.

U kategoriji Restorantski desert dodijeljene su ukupno 3 medalje, sve brončane, od čega je jednu kući donijela Maja Mačković.

Igor Obradović okitio se sa dvije bronce za jela od ribe i janjetine, a za jelo od piletine zaslužio je merit.

Naši juniori, Tudor i Buzolić, kojima je ovo bilo prvo natjecanje, osvojili su srebra za etničku kuhinju i bronce za ribu. Ivo Tudor za janjetinu je osvojio broncu, a Antonio Buzolić merit za jelo od piletine.

 

U ceremonijalnom dijelu programa, vođa tima Ivan Buzolić podijelio je počasna priznanja kolegama, a on je postao članom prestižnog društva "European Community of Chefs & Cooks, Euro-toque", portugalske podružnice.

U velikoj konkurenciji i pod strogim sudačkim kriterijima, hrvatski tim i ovaj je put briljirao prezentiravši Turskoj jela obogaćena okusima mora, maslinovog ulja i aromatičnih začina, a kući se vratio s impresivnih 8 medalja, odnosno 10 priznanja.

I na ovom je natjecanju Buzolićev tim dokazao kako Hrvatska, iako malena zemlja, uistinu ima bogatu i zavidnu gastronomsku kulturu i tradiciju, a njeni kuhari bez problema mogu parirati najvećim svjetskim gastronomskim snagama.

Hitovi: 5129
CMCA.hr
Croatian Master Chefs Association
Udruga Hrvatski master šef

Vicka Butorovića 64, 21450 Hvar, Hrvatska
Tel: ++385 (0)98 1688 797
|